Monday, August 1, 2011

.: macaroni bakar megatron :.

kisah hari sabtu aku dengan semangat berkobar2 nak masak tapi tak tahu nak masak pe. tekak rasa nak makan macaroni bakar... ok tak kisahlah orang lain da terra buat pon tapi kira okay lah kalau pertama kali buat semua yang makan kata sedap. ouhhh pandai korank amek hati aku kan? so boleh buat lagi. tapi tahun depan plak. hahaha. so ptg tu aku ajak adik ipar aku g mando cari bahan2. berbekal resepi sape tah aku amek. so zassssssssss!!! amek brg astu byr then balik...

aku sebenarnya tunggu MIL & FIL aku dr pahang. dorang datang nak jumpa dengan abah aku, da alang2 mod masak sudah mari aku buat lah macaroni bakar. perghhh da tak terra masak tp sekali datang mod nak buat macaroni bagai. haha nasib baik sedap pada tekak dorang. haha. walaupon MIL aku sgt terra masak bende2 tu semua tak ade aku kisah janji aku masak kan. lagi2 semangat nak pakai oven baru (terima kasih pada opismate aku yg bagi) hehe..

tapi dalam ramai2 duk pulun makan ade seorang hamba Allah yang cuma tengok astu rasa sikit astu cakap ' B NAK NASI' air muka aku da mula bertukar. ermmmm tak pe2.. mentang2 mak ko ade kan B dan2 mintak nasi, lagi pon MIL aku bawak siap2 lauk dari rumah. (hahaha MIL aku dah tahu menantu die KURANG TERRA masak. bukan tak pandai okay tapi kurang terra bab2 masak ni. hahaha.) so petang sabtu hingga malam dorang duk makan macaroni bakar. hihihihi. tapi walaupon dorang duk pulun makan macaroni, dorang tetap cari nasi jugak lepas tu.. aku je relax tak payah nak cari nasi. hakhakhakhak.

tak payahlah kot aku nak letak cara2 nak memask kan. sebab senang je macam nak buat kuah speggati tu. gambar bahan yang lain aku terrrrrrrrrdelete td. tension aku. ada settle siap sume ko msk astu bakar ar dlm 200c dalam 15 ke 20 minit. astu ngapppppppppppp!!!!

dah2.. cite banyak time2 pose ni buat tenaga aku akan berkurangan dengan menaip.. so tgk n baca jelah.

pesal eik kaler daging cincang aku jadi gini tah.. hehe









ermmm.. nanti nak try buat lg tapi tak letak macam2 plak.. kusam betul macaroni aku ni.. hahaha.. ouh resepi aku ni aku letak nama macaroni bakar megatron.. sebab? aku masak so harus ade semua tu.. haha..

7 comments:

...sWeeT uMi... said...

best best...bg le resepi...dah lama akk mencr resepi cenggini,slalu dpt yg cam berkuah tu huhuhu..

Fyda Rahim said...

akak.. fyda msk belasah je.. sbb resepi tu gtaw bahan2 je.. cara2 msk tak ade.. so fyda men campak2 je. janji kondipen jadi macaroni bakor.. hehe.. nk resepi? adoii.. ras cm terra plak org mtk resepi biarpon resepi bukan sndri.. ok2 nanti fyda bg resepi..

yatt said...

wahhh hebattt.. aku pun tak penah buat nihh.. yela org de microwave.. hikhik

Rose Emely said...

wahh hebat hebat!
saje jek ko kan...
up menu ni time pose...
sah sah org tak leh buli soh ko bawak pi opis...tapi tak pe!
aku akan datang terjah jek umah ko...

Fyda Rahim said...

yatt: hakhakhakhak.. bt ade makne tu.. haha

Fyda Rahim said...

lysa: haha.. wey aku xsempat nk up menu ni kat blog.. niat nk upload dlm fb.. skli xleh nk on9.. hahaha.. ok ko dtg umah aku..

mawar (^_*) said...

kak..meh ar bg resepi =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...