Thursday, August 4, 2011

.: LOPEZ DE' SEQUIRA :.

kisah semalam time berbuke puasa.. sejak ma & abah aku ade kat putrajaya memang aku berkampung kat rumah kakak aku dari hari isnin-jumaat. lagi-lagi mr.zach kat hostel so memang best la nak memadu kasih dengan mak sendiri. haha

bila mak aku ade maka segala juadah kat pasar ramadan tak ade aku nak padang dah. pergi lah jugak, tu pon sekali, sebab kakak aku beria2 nak makan ayam tergolek tu. tu jelah aku beli pon..

so dah ma aku ade macam2 aku mintak ma aku buatkan.. haha.. ala bukan menyuruh tapi permintaan. ingat senang ke ma aku nak duduk lama2 kt putrajaya. kalau bukan sebab nak pergi umrah tak maknanye die nak datang berpuasa kat putrajaya. so semalam aku dan kakak aku requst nak makan kuih lopeh yang kami panggil LOPEZ DE SEQUIRA. ala2 spain tak? hakhakhakhak...PANG!!!

spain ke malay ke yang paling peting sedapppppppppppppp.. air tangan mak mana yang tak sedap kn? kalau ade pon aku rasa anaknye yg kurang cerdik untuk menilai tu. selalo time bulan puasa memang adik ipar mak aku mesti order dari penang lopeh mak aku.. kena belajar buat ni. tapi tunggu mood nak masak dtg dulu. hahahaha. dan aku memang tak makan lopeh org lain buat a.k.a kedai. tengok pon tak pernah membangkitkan selera aku. walaupon kaler hijaunye pekat, likat tapi aku tetap suke yang mak aku buat.

jum2 tgk gambar kuih lopez de sequira ma saya buat. mak saya buat sedapppp. hahahaha




8 comments:

Shima Md. Zahar said...

warghh.. mentang-mentang mak ada sini.. mcm mcm ko request ek.. nak balik ampanggg laaa nak suruh mak aku masak.. sekali bukan mak aku masak..aku gak yang kena masak

lieyalatif said...

cis!! tak aci!! nak mak jugakkkkk....uwaaaaaaaa!!

betol ko...puas kan kalo mak yg masak....sah2 sedap.....dpt lak mkn byk2...kalo beli kat param ni tak puas...takut2 tekene yg tak sedap...dah le kuih skrang ni dah mahal.....huhuhu

...sWeeT uMi... said...

syok nye dia ada mak leh masak pe yg direquest...air tgn mak la yg terbaik kan (^_^)

Rose Emely said...

wahh syok request sama mak ek.
esok esok buatkan mak lopez de' sequira plak yer...
baru membalas budi.
hiks...

Fyda Rahim said...

k.shima: mu g suruh ma mu masok deh.. ore p.mas takat nok buat lopeh semesek wek.. hahaha..=p

Fyda Rahim said...

lieya: ye btl.. mak msk jugak lah yg boleh tambah bersungguh2.. lagi2 tang kuah nye.. ceduk la sampai tenggelam lopeh tu pon ttp puas hati..hehehe

Fyda Rahim said...

k.naemah: tu la.. syok sgt.. ptg ni lepat pisang plak.. hehe

Fyda Rahim said...

lysa: tang nk buat blik tu memey buat tp xtaw bile.. ngeh2.. PANG!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...