Thursday, August 11, 2011

.: asyik sensorang je :.

sepatutnya orang yang baru kawen ni bolehlah kan berbuke puasa bersama-sama dengan husband. tapi kes aku ni, memanjang kena bukak puasa sensorang, kadang2 naik muak nak masak. selalu tak habis. aku tak reti nak bajet takat aku masak. aku akan masak kalau mr.zach balik hujung minggu. isnin-jumaat memang mr.zach kat IMR lah. nak buat macam mana, kenalah redha dan faham dah die study lagi.

so orang yang baru kawen selalu time puasalah boleh masak, gi solat tarawih bersama. aku? uwaaaaaaaaaaaaaaa.. hujung minggu sajork dengan mr.zach! tapi kalau ikut aku yang kadang2 tak betul ni aku gi berbuka rumah kakak aku. bukan kata ramai malah jimat duit aku. kadang2 seminggu aku lepak rumah kakak aku. dah macam bujang balik je aku ni. hahaha. untung rumah kakak dekat, kalau kentut pun die akan amek bau sama. kahkahkahkah.

semalam aku berbuke masak nasi goreng sajork. tu pun aku start masak nasi pukul 6.30 (aku terlayan tido lepas balik kerja.. adoiyaiii time tu yang feel gile nak tido kn?.. tak fhm aku.) settle masak, si isteri ni megadu dekat si hubby dengan menghantar SMS (skimanye ayat aku.haha) . ' wa tingin sgt nak makan kat kedai kak mek' (ouh k.mek tu panggilan student2 IMR kat satu gerai dekat2 HKL tu.) tuuuuuuuuuuut (tu bunyi enset murah aku kalau masuk sms.) ' lu dtglah sini, boleh bawak baju putih wa' bagai orang yang mengantuk disorongkan bantal. aku tak tunggu lama. terus balas. 'ouh B wa syg lu. hahaha'.
jadinye mase nak berbuka tu, aku mkn nasi goreng yang aku main belasah dan campak2 tapi perghhhhhhhh sedap. aku makan plak dengan kadar yang sedikit. (simpan separuh tangki perut aku utk melantak dengan mr.zach)

malam pukul 9.45 aku gerak gi kolej die. astu terjah kedai makan k.mek. orang berbuke bersama2 dengan suami. aku qadar berbuke bersama2 suami lepas tu. haha.. tekpelah kan. janji mr.zach ade. aku makan nihah...



perghhhhhhhhhh nalaaaaaaaaaaaaaaa dienye tomyam. mmg ketagih betul aku dengan tomyam k.mek ni. 100% dari thailand.

pape pon tq ye B sebab layan isteri mu ni. haha.


* ok pengunaan bahasa dengan mr.zach 'wa' 'lu' krn kenkadang kami ni terbiasa guna sebab dulunye kami ni kawan baik. so jgn plak ade yang pk aku ni kurang ajar dgn husband sendiri. tidak ye. die pon tak kisah.

8 comments:

...sWeeT uMi... said...

tom yam yum yum yum...time puasa dpt tom yam mmg best...auww terasa nak masak tom yam lak ari ni [:D]

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?72efdadf764cc0a3f5968730fd3938a3

Fyda Rahim said...

k.naemah: sile2.. smlm sy pon beli brg2 nk bt tomyam tapi tiap kali msk manjang buang. bazir je.. so mr.zach suh msk nanti die ade. haha..

wany azmy said...

woww...sweet la korg...

Fyda Rahim said...

wany azmy: hehe.. tq2.. =)

lieyalatif said...

mak terliur dik non oiiii!

Fyda Rahim said...

lieya: tu la.. aku da jdi ketagih nk mkn tomyam... smpi zach nye tomyam aku pon bedal.. haha

Abe Goreng said...

Pergh!!! time2 ni la perut bunyi.:( hehe.

Tak Senonoh Kat Bazar.

Fyda Rahim said...

hahaha sbr2 abg goreng..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...