Friday, August 12, 2011

.: den torai :.

muahahaha.. ore kelate nok kecek negeri sembilan memey tok leh lah. hahaha..
ok pe yang aku try? aku sejak dua menjak dah ade semangat nak try macam2 resepi utk berbuke. untuk bersahur aku tak mampu lagi sebab takat aku sahur sensorang baik mkn kurma 2 3 bijik astu togok air suam then sambung tidur. hahaha.

memandangkan member2 opis aku ni semua jenis suke masak, nak tak nak terjoin sama dengan dorang duk tengok2 blog masakkan. aku je yang duk copy n paste. kenkonon nak buat kalau rajin. hahaha. so skg memang mod rajin. rajin nak masak tapi hari minggu sajork. hari lain aku berbuka mkn kuih pon tak pe.

sebut tentang kuih, tengah hari semalam aku belilah kuih jan jan jala.. janj ala itik ayam. hahahah.. ok2 kuih roti jala, kuihnye boleh lah... tapi tang kuah.. masyaAllah 'BERAPA KILO GARAM KO LETAK? ' masin tahap ko nak mkn memang tak mampu. takut2 terus naik darah tinggi. kuah tu tak rasa dah kari bagai, yang rasa hanyalah garam! semata2!! puiii!! sudahnya roti jala aku terkulat2 kejung sampai ke sahur dan selamat masuk ke dalam tong sampah.

lari topic sikit, hehe. yang aku cuba try masak adelah resepi yang aku ceduk dari blog k.nor . (crdt utk k.nor, walaupon die tak tahu aku copynpaste tapi aku tetap puji die punya style msk memang buat aku tak payah baca resepi patpolohpat kali, jenis aku bangsa kena baca 4 5 6 kali baru fhm)

sekarang masuk je tengah hari mulalah duk godek2 blog masakan. muahahaha.. kira oklah kan dengan aku ni tak reti nak masak, memang mudah je buatnye, orang kata tak tengok resepi pon boleh buat.. tapi tu orang kata, kalau aku plak yang kata, kena ikut resepi kalau tak mampus tak sedap. eh! haha. ok2 jum layan bukti aku masak utk berbuke semalam. hahaha. ye aku dah tak lalu nak telan nasi. tekak aku sekarang selera omputih. muhahahaha. PANG!





ni semua resepi yang aku amek dr k.nor tu, tapi taklah aku ikut semua, macam baselah ade yang aku tak letak.


tengok² orang baru bersemangat nak masak, walaupon cuma masak roti sosej berkeju sajork.. ngeh..ngeh..

dah siap semua aku bg MMS kat mr.zach, die blh kata pe taw... ermmm sedapnye, tapi semalam b balik duit suruh beli ketam? ape pasal ketam jadi gitu? ' muahahaha.. ketam tu nak tunggu ko balik lah B oii..

20 comments:

Sheema said...

warghh bagusss.. bagusssss.. sudah pandai masak sekarang... kalau gini gayanyaaa.. muncitt ler perut zack.. hahahha..

buku resepi tu yang tak taheeeennn ...

Rose Emely said...

hahahahah...
chaiyok chaiyokk...
sudah pandai mempelbagaikan roti.
bagus bagus...bulan depan leh bawak bekpes utk kitowang plaks.
hiks!`

...sWeeT uMi... said...

fyda, akk pun ada gak copy paste, pastu ilang tak mcm fyda dah siap binding buku bagai, caya lah hahha...senang kan nak wat bendalah tu, mkn pun sodap...tp kan akk kalu wat yg luak nye sosej kat dlm tu je...tggl roti semata huhuhu

Fyda Rahim said...

k.shima: kne ado buku la kak wey.. aku ni jenis make semut sokmo.. haha.. nanti sy bt lg.. visi lain plak.. tq pd korank jugk.. tak sia2 korank duk bebel kt aku kn?haha

Fyda Rahim said...

lysa: yes2.. nanti aku bwk.. yg sng2 je dulu aku bt. da lulus thp sonang aku msk thnp susah plak. tq jgk kat ko. =)

Fyda Rahim said...

k.naemah: haha ye kne ade buku resepi kak, sy ni jenis hari ni bt esok2 da lupa dah.. haha.. lg kne cermat. siap print kaler br ade smgat nk bt lg. hehe.. lor tggl roti je? hehehe..

yatt said...

vaaa vaaa vaaa... hahaha oooo baru ku tahu gunanya bread crumb aritusss.. :) tahniah :)

Dzarief Zuhdi said...

uih.. siap ada scrap book resepi.. haha

mawar (^_*) said...

orng tu tetumpah garam kot kak =p

fuhhh..siap di binding resipi tu...!! bagus2....blh masak tok en.somi tesayang... (^_^)

Fyda Rahim said...

yaTT: baelah aku beli awal2 xbt pon.. da lme skit bru nk bt.. hahaha..

Fyda Rahim said...

dzarief : hahahahahrusssssssss utk bakor semangat yg makin mls nk masak. haha

Fyda Rahim said...

ain: tu ar psl.. nk kate serik tu x lg.. tp xmau da aku g beli kt anjung tu.. tah pape.

lieyalatif said...

wah pandai ko masak fydot...not bad.....bagus2....makin gemoks la Z gini heeheheh....

ni kalo anak aku suke ni....mmg peberet dieorg pun sosej bercheesse bagai nie....

Fyda Rahim said...

lieya: last aku tgk z kn.. mkin kurus.. aku yg mkin gemuk.. cm ne ni.. hehe

Abe Goreng said...

Boleh bukak kedai roti sendiri lpas ni. :D

Koleksi Bedroom Yang AWESOME bangat!!!

mawar (^_*) said...

btul tu....wat sndr lg berbaloi2 =)

Fyda Rahim said...

abg goreng: bkk kedai? nanti dtg mkn ye kt kedai sy.. hehehe. =p

Fyda Rahim said...

ain; ye btl.. berbaloi2..

nick dot anis said...

wahhh..lagi makanan la..hahhaa..bagus blog fyda ni..bnyak makanan..nasib baik la gamba je..:P

Fyda Rahim said...

anis: nak btl2 ke? jum berbuke pose same2.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...