Thursday, January 6, 2011

.: sian die :.



semalam aku balik dari kije hujan lebat. lebat semahu-mahunye, sampaikan aku basuh kuyup pakai payung pon macam tak pakai & seat kete aku pon basah lah jugak, letak pelapik pon tetap basah. nak sangat balik awal apesal tah. nak kata aku ade laki tunggu kat rumah kompem tak ade. hehe. tp tetap nak balik awal. sudahnya basah lenjun ar. start enjin kete terus gi amek mr.zach kat HS.(m'yesal plak tak bagi kete kat mr.zach, alasannye aku mls nak tunggu die datang amek, lambat! lagi² kalau da jumpe geng² die siap lepak lg, pernah sekali aku ni yang balik kije 4.30 (ye aku pekerja yang sharp balik pukul 4.30. haha) memandangkan die balik dr HS tu pukul 5 jadinye pukul 5 aku turunlah, sambil jalan slow² pukul 6 baru datang amek aku, dari Hospital Serdang tu nk ke KKM ni kejap je, lagi² die yg drive tp hari tu pukul 6.15 baru terpacak depan aku, time tu jangan harap aku nak tegur, muka aku memang tak boleh belah, die? bile aku diam die lagi diam. nak kata pujuk? haram ok, sebab die bukan kaki pujuk. eh lari topic lak. ok² sambung balik.

so kami terus balik tak ade nak singgah mane² sebab aku nak lari dek jem, bila da sampai bangi tetap jem. mls nak maki hamun dlm kete aku masuk ikut kawasan perumahan.(tahu² jelahkan bile hujan jalan yang tak jem leh jadi jem) nak balik rumah aku kena lalu taska anak buah aku , sekali tertengok la abang aku nak amek anak die, mr.zach tetibe tanya aku pesal muka abang aku ketat semacam. aku pon tak pasan muke abang aku macam mane tp die boleh perasan. sekali sampai je rumah aku tengok muka abang aku da lain, aku tanya lah ' pehal ko' die tak jawab tp die tunjuk muka Aisyah kat aku..YA ALLAH!! terkejut gile aku tgk.



tak nampak eik? sorilah sebab aku tak ade camera canggih cenginilah ye pakai Hset je.hehe





so gambar yang ni nampak lah jugak kan. lebam ok mata si gumuk ni. siap bengkak. tp time ni bengkak da ok dari mula2 amek. mase ni da malam time die tidur.


macam mana boleh jadi macam ni? kisahnye, orang yang jaga anak buah aku ni die gi sembahyang dan biarkan aisyah dalam keadaan sedar main sorang². ok tu orang yang jaga Aisyah cite dekat abang aku.

Abang aku ni jenis yang bukan suke marah² tp bile da tengok mata anak die sampai lebam² tak adelah die nak relaxkan, memang muka ketat lah, marahlah toksah cakaplah. aku lupe nak tanye abang aku ckp ape dekat orang tu.

kalau orang nak gi sembahyang kot nak halangkan, pergilah. kot jaga anak anak abang aku sampaikan tak boleh nak sembahyang. pergi je lah. da wajib sembahyang tu. tp masalahnya agak² lah, macam bahalol la kan kalu ko nak gi sembahyang then tinggal budak umur 6 bulan dalam keadaan sedar seorang diri tanpa ada sapa2 tengok. budak tu dah lah sekarang asyik nk m'nyarap je. sah2 lah die tak akan duduk diam. korank cakap dekat aku budak mana yg umur kurang setahun nak duduk elok²?. budak umur lebih setaun pon tak nak duduk diam² nikan pulak umur 6 bulan & lagi satu dah tahu ko nak gi sembahyang, apasalahnya ko panggil orang lain yang jaga dalam 5-6minit, ke ko sembahyang dalam sejam?! WTF!! la orang yang jenis nak cakap tipu tu. (bagi aku, aku tak caya ape yang orang tu cakap dah la macam² hal sekarang kes budak² baya aisyah makain kerap menjadi², lagilah aku tak percaya) lagi pon yang baby cume si Aisyah ni sorang je. yang lain umur 2-3tahun. bukanlah suruh jaga anak buah aku sampaiikan abai anak orang lain, tp tak boleh ke kalau ko dukung si aisyah tu sambil ko jaga budak² lain. bukan lama kan. cam haremm!!! je. astu tak call abang aku, bagitahu lah ape yang terjadi kot ye pon. ni tak! tunggu makbapak datang amek anak baru nak cakap. ' mintak maaflah bang, sy pergi sembahyang, tinggal aisyah sorang2, sekali dengar Aisyah ngis²' memang lah ngis bongok!! sebab sakit! jatuh tersembam, muke lak tu. meh cini aku smack down ko tgk ko sakit ke ko mati!! stupid!!! ni kali kedua mate si aisyah lebam, dulu lebam tp sikit . mase tu abang aku cakap tak pelah. hah sekarang,tgk.


aku tanya lah abang aku wife die da tahu ke belum, abang aku malas nak bagi tahu, sebab ibu si Aisyah ni jenis cepat risau (memang lah risau, kalau aku pon, ni anak buah aku je aku da hangin, kalau anak aku sure aku gi maki hamun kot, eh ade kot lak kat belakang tu.. hehe) sudahnya die bagitahu lah jugak, SIL aku mase ni tengah oncall kat HS (ye 1 tempat kije dengan mr.zach) tu yang tak ade kat rumah semalam. bila dah call si ibu ni, pelagi die suruh datang HS die nk check si Aisyah sendiri (bestlah pulak kan jadi doktor ni kan). aku sekali lagi kena pergi HS, sebelum tu amek mr.zach pastu hantar si gumuk pulak. hehe bukan merungut okay, aku hantar dengan seikhlas hati aku. masa dalam kete aisyah ni diam je. sakit kot, sampaikan aku panggil name die pon die tengok je aku. kesian sangat dekat die, kot dah tak larat nak ngis kot.

sudahnya baju kurung aku yang basah lenjun tu jadi kering sebab kehulu kehilir. hehe. sampai rumah dalam pukul 7.30 still lagi hujan.



sian kat anak buah cik cu ni.



post by:-


8 comments:

dollyadam said...

sian nyaa...ermmmm nursery kt mne tu kak? bahaya tol anta kt nursey skrg..mcm2 kes jd..adoiii....

Fyda Rahim said...

dekat bangi.

yatt said...

alolo cian dia....

Fyda Rahim said...

tu la yatt..sian.. sampikan die xlarat nk ngis.. sudahnye diam.

Fairus Bin Mamat said...

Sabar sahajalah..

Fyda Rahim said...

incik fairus.. sbb bersabarlah lebam masuk kali kedua. huhuhu

dollyadam said...

report aje kt polis

Fyda Rahim said...

dolly taklah sampai macam tu.. kamu ni. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...