Friday, December 24, 2010

.: tande2 keinsafan menjelma :.

ape yg insaf? haha.. aku ni bab² ni bile da nak kawen baru nak insaf.. (wey jangan fikir lain ye) haha. nak tahu ke? (cehh cam korang kisah sangat kan) jum tengok pe yang buatkan tanda² keinsafan dah menjelma setelah sekian 10 tahun di perap oleh lemari aku.





nilah bende alah yang telah buat kan aku terrrrrrrrrpoyo jap dengan korank. haha. ye buku bank TABUNG HAJI je. kenapa ade 2? sebab 1 aku punye 1 lagi mr.zach punye. (tunjuk macam da banyak sangat duit ko fyd..haha). aku ade buka akaun bank TH ni dari tahun 2000 (da 10 tahun aku perap kat laci lemari aku) mase aku bukak tu aku still lagi belajar kat uitm. perak motif bukak? mase tu jangan harap lah ade kesedaran nak gi buat haji (otak aku fikir kalu bukak TH ni kiranye ko nak gi mekah & buat HAJI lah, sangat cetek pemikiran orang yang tak suke nak simpan duit macam aku). aku bukak sebab polo member uitm aku, die beria² suruh aku teman die pergi sitiawan, perak sudahnye aku pon bukak la jugak akaun TH ni. tapi tahun ni baru aku nak menyimpan. sebab? nak kawen. teruk eik? haha. entah² member aku da gi mekah buat hajah da.. ahakz!

aku memang susah nak simpan duit okay, sebab aku reti habiskan duit je. tp.. tp.. tp.. tu dulu lah, sekarang tidak lagi haha. aku sedang nak kejar mr.zach sebab duit die dalam TH banyak dari aku yang ciput. bukanlah ratus ribu tp die nye puluh ribu ok ,yang aku ni ribu pon tak nampak, ratus? baru nak sampai kot. hahaha. teruk ke? eh aku rase tak.(tak nak kalah lagi tu) aku ni mmg tak suke simpan duit kertas tp ko bagi duit syiling kat aku kompem aku simpan. bagi aku yang tak suke simpan duit ni, kalu nak simpan duit kertas nanti guna, kalu simpan kat bank nanti ko gi cucuk kat ATM gak, sudahnye aku simpan duit syiling. haha. (logik ke alasan gitu?) memang jenis tahap dewa dewi nye tak suke menyimpan. tp kesedaran tu datang jugak akhirnye... yelah da nak kawen kot aku nak mtk tolong abang² aku lagi kan. (hahaha kantoi!!! ye memang untung jadi adik bongsu, eh aku untung jadi adik bongsu ke atau aku untung ade abang² yang baik? hahaha). so sekarang tiap² bulan aku gi masuk lah duit kat TH. (orang lain da berzaman da buat fyd oiii) rupenye seronok wey simpan duit banyak². sebab? tengok duit tiap² bulan makin banyak (memang la kn.. hehe) TH ni bukan pe, susah nak time nk kuakan duit sebab tak ade kad ATM, andainye kalu nak senang kua duit, baik aku masuk akaun RHB aku je. kompem tiap2 hari aku gi cucuk kat ATM tu. (hari ke? hahaha.. gaji pon ciput amek hari²?.. xde maknenye)


nilah duit syiling yang aku simpan dalam tin JACOB.. haha.. rasa² kalu penuh sure aku leh gi ostolia kan.. haktaktaktiuhhhh!


*jangan di tiru perangai serupa ini ye..


post by:-


6 comments:

yatt said...

hahaha bagus..bagus...

Shima Md. Zahar said...

good fydott...
nie nak g ostalia ker nak g mekah.. hikhikhik
kita simpan sesama ek. nak g ostolia jugak.. nak main salji. eh.. ostolia ada salji ker?.

Fyda Rahim said...

haha.. yatt aku gelak ber'doule meaning'.

Fyda Rahim said...

k.shima... pic atas tu duit yg nk g mekah
yg wit syiling tu nk gi ostolia. eh ade je salji kt ostolia, tp kne tgk tmpat la.. hehe. jum kite g sesame.. hahhaa

Madam Sooyaree said...

Fyda, Tabung Haji buat tabung ke Mekah! Kalau ke Ostolia kena bukak Tabung Gold Coast tak?

Fyda Rahim said...

hehehe... kak mai kalu nk ke gold coast kne bt 1 lg bank kot 0r 2 3 tin jacab's berisi duit syiling. hihihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...