Thursday, June 5, 2014

.: kisah goodies bag :.

Assalamualaikum
Salam khamis semua... pagi ni nak turnn gi kerja tengok2 dah hujan. Hujan rahmat pg khamis.m alhamdulillah
 
Ok2 meh nk cite kisah goodies bag doa selamat ammni. Senaunye semua dah jadi kelam kabut. Sebab? Last minute la. Senaunye idea aku nk buat goodies pail. Tp aku x jumpa pail yg saiz sedahana yg mengikut taste aku. Yg ade sume saiz kecik. Ade saiz medium pon tak muat nk letak makanan utk kawan2 ammnj. So dengan berat hati aku decide pakai plastik je lah. 
 
Plastik goodies tu aku beli di daiso. Aku buat pon tak banyak. 30 je. Tapi dah nak dekat majlis doa selamat ammni aku kena tambah lg 20. Tahun lepas aku bt 60. Mmg ngam2 habis. Tapi tahun ni sikit je sebab jemputan pon tak ramai. ala aku pon buat sangat2 lah simple. Nak kata birthday party sgt pon tak boleh jugak. So aku sekalikan birthday party bersama dengan doa selamat.
 
Birthday ammni pd 4 mei 2014 hari tu. Tapi aku kena buat 31 mei 14 atas sebab2 tertentu yang aku n mr.zach tak dapat elak kan. Sebab tu aku ckp lebih kepada doa selamat. 
 
Main course pun makanan kampung je. Masak sendiri. Hehe. Yang tu nanti aku story mory ok. Kek dan kuih pon main order je mana yg mampu. Hehe. So far mmg habis.
 
Sebab nak buat 31 mei so barang2 kebanyakan aku beli di cowboy temerloh. Sapa yang tak tahu cowboy tu sila gugel ye. Hehhe.  cowboy ni kalau tak salah aku ade di melaka n johor. Area di mana tak sure. Tp kawan2 belah selatan selalu je gi borong2 dekat cowboy. Mujurlah kat pahang pon ade cowboy.  So membeli belah lah aku di cowboy.. (membeli belah lah sangat)
 
Memang save sebab beli banyak tapi berbaloi. Tapi tak lah semua aku borong di cowboy tu.
Senaunye ade 7 items tp apa kan daya last sekali buah yang aku kirim pd SIL xdapat die beli. Sebab kekangan masa. Harap2 budak2 seronok la hendaknya.
 
senaunye mula ade tema tapi bile macam2 jadi. ermmm terus tak jadi tema tapi kad yg aku buat bertemakan art bufday party. nak buat macam mana sebab ade macam hal belaku so xdelah tema2 bagai. frust i taw
 
Meh2 tengok barang2 yang aku letak dlm goodies bag ammni.
 

 
yang ni extra yang aku kena buat utk kawan2 ammni di rumah pengasuh. ermmm
 
alhamdulillah majlis habis dalam pukul 7mlm. hahaha tahun lepas pon macam tu. walaupon dalam kad cakap setat pukul 1 tapi sebenarnya setat dalam pukul 12.30 tgh hari. hehe. syukur walaupon simple tapi niat dan hajat tu alhamdulillah Allah permudahkan.  

5 comments:

lieyalatif said...

puas ati dpt makan ikan patin ngan sambal hitam...semua lauk sedap2 gileeeeeeeeee....puas perut tekak aku fyda oi....mak mertua ko masak mmg sedap!

Fyda Rahim said...

lieya: alhamdulillah lieya kalau ko ckp gtu rs lega la jugak. hehe.. insyaAllah thn depan PH la plk.

aIEn said...

btol2 tu...lauk mmg superb sedaaap!! siap tapau lg tau =p

goodies ammni pun superb menarik n tertarik...licin mummy medina makan =p

Fyda Rahim said...

aien: alhamdulillah ko pon kata sedap. makin lega hati aku. hehe. tq. ala goodies bag ammni simple2 je. huhuhuhu

mama bella said...

tu la puas hati makan n goodies bag jenuh bella korek2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...