Tuesday, October 4, 2011

.: rezeki pertama :.




alhamdulillah.. nilah rezeki pertama yang Allah beri pada aku & mr.zach lepas bergelar isteri pd mr.zach tapi ade cite lawak disebalik semua ni. haha



kisahnya, aku patut period 20hb setiap bulan, so 20 september 2011, period aku lambat. aku masa tu tak fikir kata nak pregnant ke pe. sebab normallah kalau lambat sehari dua aku ni. tp 5 hari lewat aku pelik la. sekali bile buat urin test (sendiri je) positif!!! aku mase tu nak kata happy pon tak, nak kata tak happy pon tak. terkejut pon tak. hakhakhakhak. sekali aku dediam tak bg tahu kat mr.zach. masuk hari ahad, mr.zach perasan aku tak period2. muahahaha. die beli pregnancy test kit kat aku then die sendiri buat urin test kat aku. muahahha.. nilah susah kalau bakal MLT ade kat rumah. mase die check opkoslah aku ada jugak, sekali bile dah tahu result, aku pandang mr.zach & mr.zach pandang aku. dua2 diam tak kata pape sebaliknya aku dengan die keluar bilik air macam tak ade pape. hahaha. masing2 siap-siap nak keluar. aku siap2 nak gi kerja & mr.zach siap2 nak balik IMR. memang tak bukak topic tu langsung. tapi kite orang still cakap masa duk siap2 tu. tapi kisah kete aku yang rosak.



siyes mase tu pon aku tak kisah je bile mr.zach tak sentuh pon isu pregnant tu. aku lagilah buat tak tahu. hakhakhak.



selang 2 hari barulah die tanya, aku dah check doktor belum. sebab nak tahu berape minggu. aku ni plak bajet dlm 2 minggu jelah kot. entahlah tak tau pesal otak duk fikir dua minggu. sekali aku gi klinik kesihatan & doktor check kata aku dah mengandung 5 minggu. sekali lg aku terkejut. tapi buat muka macam tak percaya. hambek ko dah 5 minggu rupenya. aku duk terlompat2 lah, angkat benda berat lah, lari kehulu kehilir dengan anak buah aku lah. ishhh boleh kata semua aksi yang bahaya je aku buat. hahaha. tapi bile dah tahu kate pregnant, tetibe aku bleeding. petang lepas jumpa doktor plak tu. sakit hati betullah aku dengar. sebelum tahu ok je, dah tahu dan2 bleeding.



malam keesokkan mr.zach balik rumah, die bawak aku gi ED Hospital Putrajaya sebab aku bleeding. bile check plak dengan doktor kat ED, die scan perut aku. wahhhhhhhhhh mase tu macam tak percaya je bile tgk kantung dalam perut aku. huhuhuhu. terharu pon ade. mase tu dah jnji tak lasak2 lagi, tapi selagi aku ni fyda rahim lasak2 susah nak buang okay. memang payah bile nak jalan lemah lembut, siyes semua tu buat aku rs macam bukan aku je. hahaha. tapi kena paksa diri untuk buat. sudahnya doktor bagi MC 2 hari kat aku. lepas dapat MC sume aku rest dekat rumah. alhamdulillah semua da ok sampai sekarang.


30hb plak aku gi E.P.A.U ( Early Pregnancy Assessment Unit )kat hospital putrjaya. bile doktor tu scan sekali lg dan resultnye aku dah 6minggu 1hari. so harap2 aku mampu jaga dan tak ade pape yang belaku sepanjang aku pregnant. Amin.








7 comments:

...sWeeT uMi... said...

alhamdulillah...tahniah ye fyda...patut la time rase ari tu muka berseri2...ada isi rupe nye hehehe...take care yeh...(^__^)

nUruL 'aIn (^_*) said...

wahhh...tahniah kak!!
jaga diri n xmo lasak2 tau!!

Ya ALya said...

jaga diri k......

Fyda Rahim said...

k.naemah: ouh org peknen muke berseri2 ke? xtaw pon.. hehe.. tq.. tq

Fyda Rahim said...

ain: tq ain.. ok tgj jge dri la ni.. hehe

Fyda Rahim said...

ya alya : tq ye.. =)

mysha said...

beSh kan fyda... DaH jaDi mOmmY to be..

All da beSt to you.. 40 Minggu naN inDah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...