Wednesday, October 19, 2011

.: bubur nasi :.



semalam balik dari kije, lepak depan tv tengok kartun. ishh skg aku ni mesti nak kena tgk cite kartun. tak faham pon ade, asal balik kije sure mengadap depan tv. sekali tengok iklan bubur nasi knorr tu. terliur ko, aku dah rasa macam makin parah kalau semua iklan aku tengok aku nak makan. nafsu makan makin gile. lantak lah kan, selagi boleh makan makan je.

sudahnye aku buat sendiri je, sebab malas nk turun beli. bubur nasi aku bt simple tp pedas nak mampus... ikut tekak sendiri memang pedaslah jawapannya. kat kedai tak akan dapat pedas macam ni. cili padi pon aku letak + lada hitam pon aku tumbuk2 then masuk dalam bubur nasi tu. muahaha.. berapi perut aku jap. isi dalam bubur cuma udang je yang aku letak. sebab nak habiskan udang yang ade. tunggu hari jumaat ni gi pasar malam beli lauk baru buat stok plak.

aku buat sikit je untuk perut sendiri makankan, 1 periuk pon tak habis. sebab pedas tahap aku tak boleh nak makan. hihihihi. sendiri rugi. tapi janji dapat rasa dari tak kan. kenyang jugak perut aku. setel makan pukul 8 lbh. awal gile aku makan. hehe.

6 comments:

Ana Suzana said...

MAK AIHHH.. SEDAPNYEE

Fyda Rahim said...

ana: sdp pd tekak sndri ni. lau org lain rs mau senyum kelat.. hehe

mysha said...

baby dalam pEwot tu kaTA..'maK oii maK aku nih.. haNgaT piJo aku dalam nih.. hehehehe'

tGhpreggy mmG berselEra nak makan apa pun.. hikhikhik

Fyda Rahim said...

sya: haha mmg nasiblah die sya.. xpe sng dr skg aku ajorkn die mkn pedas.. jgn mkn manis2. hehe

...sWeeT uMi... said...

walaupun isi nye udang ajok tp nmpk sgt yummy kihkihkih...mkn pedas2 mmg syok,laju je telan kan, tp jgn slalu mkn pedas ok tak elok tuk perut (^__^)

Fyda Rahim said...

k.naemah: tu ls psl.. tp kalu mkn xde rs pds xleh lah kak..cam xlengkap je. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...