Friday, October 21, 2011

.: kuih tradisional :.









budak kena demam campak.





gambar 2 hari b4 kena campak..





ni kisah petang kemarin, mase aku gu rumah kakak aku, die buat nasi ayam opkos lah ajak adik die yang malas nak masak ni. bile sampai je aku terus makan nasi ayam. jangan kata tunggu kakak aku pelawa dulu, tak sempat terus ceduk nasi, letak ayam segalai bagai, tuang suap + kicap + cili sume ngap..ngap.. & terus ngap. bile dah habis baru aku tegur kakak aku buat ape. haha. mase tu jugaklah baru layan si hanny bunny tu. die kena demam campak. memang musim ye? sebab anak buah aku si Aisyah pon kena jugak. kesian kat dorang.





setel main dengan hunny bunny kakak aku suruh makan kuih cara yang kebetulan die buat jugak. sambil2 aku tengok die buat kuih tu.... TENGOK ok TENGOK... haha. rupa2nye simple je buat kuih tu. memang boleh buat je kat rumah. ermmm terbaik kan kakak aku ni. siap suruh tapau lagi. ouh sangat heaven dapat kakak yg memahami ni. hakhakhakhak. memangkan dah orang ajak makan rumah die aku pon tolong jugaklah buat kuih tu. tapi aku buat bawahnye garing gile. hahaha. sebab bagi tekak aku ni makan yg tak garing tu cam tak beh je. aku ni sume bende kena garing . pelik tol. hehehe.





semalam plak die SMS aku suruh singgah rumah die sebab die buat pisang goreng + kerepek pisang. gelak evil lg aku time tu. ouh bertambah-tambah seronok. sanggup dah sampai rumah aku tu aku pusing balik gi rumah die semata2 memenuhi HASRAT kakak aku. orang dah suruh makan kot nak tolak. rezeki tu. haha.



* ok aku setting elok je entry ni. sekali sume gambar kua dulu.. cite duk bawah. tak faham aku CPU PC ni.



6 comments:

sHeeMa DeaN said...

cian hunny bunny...
kuih cara.. sedappnyaaaa.. buat fyda pastu bagi kitaorang rasa.senangkan.. buat ek. nyumm nyumm

Fyda Rahim said...

k.shima: ye sgt sng time makan. time lain aku xtry lg. hakhakhak.. yela2 nti sy btkn.. tp xtaw bile lah.. haha =p

...sWeeT uMi... said...

kuih cara mmg best tambah lg kalu yg berlauk kihkihkih....senang ek fyda,akak tak pernah try lagi wakakakaa

Fyda Rahim said...

k.naemah: kakak sy kte sng je. part sng yg sy bt ceduk msk acuan astu tggu msk then kuakn je. tu mmg snglah kan. haha. a'ah lah kak, kakak sy kte cara blauk lg sdp. hehe. t klu rsjin sy bt sy bg akak skit rs.. ahakz.. bile tu xtaw lah.. hehe

lieyalatif said...

fydot, rajinnye akak ko...ngna nasi ayam, ngan kuih cara....bagus laa die....dgn ade anak kecik tu die leh masak2 gitu...kagum aku....mmg rajin akak ko ni..... (aku dah puji bagai nak rak ni, nanti kalo akak ko masak lagi, panggil aku sekali yeak wakakaakakakak)

Fyda Rahim said...

lieya: bereh2 lieya. nanti aku ckp yg ko puji kompem die bt lg tu.. t aku bwk dtg opis.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...