Tuesday, October 25, 2011

.: mood sekarang :.


sekarangnye mod memang tak boleh nak jangka. selera makan makin bertambah. dah gemuk makin gemuk. ouh macam mana nak stopkan selera makan ni. ni disebabkan pembawakan budak ke sebab nafsu makan yang memang tak boleh nak kawal? hahaha.. tepuk dada tanya iman. tanya selera memang makin teruk lagi adelah. haha.

macam mana selera makan aku mecanak2 naik sekali pon, ade orang yang akan pantau aku dr jauh. muahahaha. setiap apa yang aku nak makan/dah makan kena report. kalau orang lain dah rimas tapi aku suke je. sebab jarang mr.zach nak buang tebiat nak MMS dr aku. so sekarang ni selain status makan2 dekat facebook dekat blog pon sama jugaklah ye.kalau korank rimas mintak maaflah ye. mod ibu MANDUNG tak leh nak saman ni susah. hehe

ramai yang kata aku makin berisi. ye kalau tak pregnent pon memang aku berisi jugak. ok nohal bab tu. tak toucing pon kalau orang cakap aku gemuk. yelah muka dah sememangnya bulat, sempat merasa kurus pon kejap je. sekali dah gemuk balik. so memang tak best. kekonon nak peling2 badan maintain kurus walaupon pregnant haha (memang bermimpilah aku) non hado okay. dah gumuk nak kurus celah manakan tak adanya. tapi mr.zach tetap teruskan usahanya. (usahanya ok.. usahanye.. bukan usaha aku. hahaha rasa2 berjaya tak die? good luck mr.zach..) hahaha. makin gemuk adelah.

jadi sekarang die pantau apa yang aku makan. malam die suruh makan buah + roti + minum susu. ouh tidak. sangat tak kenyang. pagi die suruh makan buah + kuih + minum susu + air suam. merana perut aku kn, hehe. tengah hari plak mr.zach suruh makan sup2 je. sup sayur ke, pape yang berkuah tp yang kurang minyak, manis, masin segala bagai. ouh lg sengsara perut aku. malam plak die suruh makan roti / biskut dgn buah/kurma + susu. wallawey.. siyes aku tak tahu boleh buat ke tak. tapi buat jugaklah. kang die marah lagi teruk. demi anak aku jugak aku paksakan diri minum susu. tapi sepanjang tempoh mr.zach pantau, hanya sekali dua saje aku buat. selebihnya aku belasah nk makan pe yang terlintas dekat otak ni. sekali fikir rasa bersalah. so sekarang ni tekad ni nk buat (mudah2 termakbullah niat aku ni) tapi esok luse aku tak tahu lagi. mane tahukan sekali datang nafsu yang tak mampu ditahan.camne? susahnyekan.

so dalam dua tiga hari lepas aku makan apa yang mr.zach nak. hehehe.


roti kismis + susu (susu yang tak siap bancuh.. tunggu air panas masak) haha


biskut cicah milo. siyes dah lama tak makan.


susu yang beli tp jadi bahan pameran je. hahaha.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
aku sudah MAKIN gemuk. hahaha.


5 comments:

...sWeeT uMi... said...

fyda leh tahan ke mkn cam tu...huhuhu...siyes akk pun time preggy ari tu pun tak mkn cam ni kuikuikui.....tak kenyang, asik2 perut meragam mintak isi huhuhu....pe pe pun layankan je dulu...bini menurut perintah kahkahakah

Fyda Rahim said...

k.naemah: hahaha kompem2 tak tahan. tu menu tuk sari dua je kak. sbb lps tu sy bedal je macam2. hehe.
ye bini yg menurut perintah tp harus ade syarat.. hehee..

nUruL 'aIn (^_*) said...

errmm,mase pregg ni xpyh la akot nk diet2 nnt xpasal2 kene mcm shidot tu hahh...kan dh sakit =p

ape2 pon, take care ye kak =)

Fyda Rahim said...

ain: ni bkn nk diet.. ni kne diet sbb akak ade mslh tyhroid MLG. so doktor x bagi makan ikut suka suki tekak n selera akak.. tu je.. bukan mslh diet ye..

nUruL 'aIn (^_*) said...

oowww....jaga diri n jaga baby tu k =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...