Monday, October 24, 2011

.: Kuasa Allah :.

scan pd 30 sep 11

14 oct 11

21 oct 11
alhamdulillah..
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..
sekrang aku dah 9minggu 5hari. rasa macam tak percaya. before ni bukan tak nak buat entry tentang ni tapi sangat2 toucing bile nak cite kisah baby ni. tapi bile semua dah okay aku makin excited nak tepek entry ni kat blog. sebagai memori aku utk di masa akan datang.

24 September 2011, aku check sendiri bile aku lambat period. msk 26 sep 2011 mr.zach plak check sendiri. dua kali positif. tak tunggu lama, 27 sep 2011 aku gi KK putrajaya then doctor sahkan aku pregnent 5weeks. mase tu belum excited sangat. tapi petang-malam aku bleeding. mr.zach bawak gi ED hospital Putrajaya. doktor kat Ed scan utk kali pertama then dapati aku pregnent 6minggu 1hari. aku dapat MC 2hari. doktor pesan aku tak boleh lasak2. then pada 30 sep 2011 aku ade temujnaji dengan doktor di EPAU hospital putrajaya jugak. kali kedua perut aku di scan, doktor cakap tak ade ape2. just nampak kantung. bayangkan perasaan aku macam mana. Allah je yang tahu. seharian aku down. mr.zach balik dari IMR teman dan bagi nasihat serta banyak bantu aku. temujanji tak berakhir kat situ bile doktor check then tahi tentang thyroid yang aku alami. so start dari situ aku kena pantau doktor2 hospital. tak perlu gi klinik kesihatan.

14 oktobor 2011 plak, scan kali ke3, sepatutnye dah 8minggu tapi bile scan aku terkejut bile doktor bag tahu 6minggu 5hari. 2minggu aku tunggu untuk tengok beep baby aku tapi doktor cakap baru 6minggu 5hari. sekali lagi aku down + putus harap. tp alhamdulillah kawan2 office selalo bagi semangat. malah mr.zach jugak tak putus2 bagi kata2 semangat.

mungkin pada orang lain, akan cakap. "ala biasalah tu... nanti adelah tu' tp tak pada orang yang baru kali pertama. tapi aku kuatkan semangat. semua rasa 'down' aku cite pada ALLAH SWT. hanya DIA yang tahu segala-galanya. sampailah aku redha andainya ni bukan rezeki aku. tapi Allah maha kuasa. 21 oktober 2011 kali ke4 aku scan, jantung baby berdegup. mase tu hanya Allah saja yang tahu apa yang aku rasa. bersyukur sangat2 bile saat genting tu lepas jugak. 9minggu 2hari. sepanjang balik aku panjatkan rasa syukur kepadaNya kerana makbulkan doa aku. bile aku send MMS pd mr.zach, die happy gile buatkan aku rasa bertambah syukur dengan apa yang aku ada sekarang. alhamdulillah, dan sekarang aku akan jaga kandungan ni sebaik-baiknya. moga kawan2 semua doakan yang terbaik utk aku dan mr.zach. ^_^

7 comments:

AJ Caldilova Edrez said...

Alhamdulillah
Jaga diri dan jaga baby ya....

lieyalatif said...

TAK SABAR nak tgu fydot junior!! n nak tgk ko gemok boyot heheeheheh...

Fyda Rahim said...

k.ain: insyaAllah fyda akan jga. tq k.ain.

Fyda Rahim said...

lieya: hahaha.. fydot jr? tang perut boyot tu pon aku xdpt nk bygkan.. cam ne eik rupenye.. ya Allah.. jgn msih brutal dah la..

...sWeeT uMi... said...

dugaan di awal preggy ni fyda...pe pe pun semoga selamat semuanya (^__^)

Fyda Rahim said...

k.naemah; a;ah dugaan lagi yg pes time peknen. siyes mmg xtaw pe nk bt. seb baek kwn2 ade yg bg nsht. =)

nUruL 'aIn (^_*) said...

best nye!! hepi for u sis =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...