Thursday, September 8, 2011

.: raya..raya..raya..raya.. iloikeeeeeeee :.

ni kisah hari raya yang ke 6, aku balik ke rumah mertua aku di jengka hari sabtu petang. (ye balik plak ke sana dengan alasan otw nak balik putrjaya lalu phg so singgah dulu.. huhuhu) so aku bertolak dari rantau panjang (rumah BFF aku) sebab beraya dengan member aku tu. (idah sedap lauk2 kat rumah ko.. nanti ajak aku gi makan lagi ye. hehe) so bertolak dr rantau pajang dlm pukul 4 lebih dan aku sampai jengka pukul 1.30 pg. ouh bayangkanlah perjalanan aku macam mana. ok kisah tu aku cite entry jem berpuluh2 jam plak.

ni aku nak cite, hari raya kedua aku bersiap2 nak balik p.mas, sekali MIL aku kirimkan segala biskut raya yang die buat sendiri. MIL aku ni jenis tak suke beli biskut yang tunjuk2 ni. lagi2 MIL aku terra bab2 buat biskut2 raya, siap ade yang tempah2 lagi. nasib lah dapat 'MENGHANTU' yang dapat cop sirim malas tahap suam-suam kuku nak menggetil biskut raya. aku main order tak pon gi kedai kasi tunjuk je astu bayar. ermmm senangnye hidup ini. hahaha.


so MIL aku ni kirimlah macam2 biskut kat ma aku. tapi paling aku ketagih adalah biskut mazola a.k.a biskut kacang. perghhhhhhhhh memang super duper sedap MIL aku buat. (ouh puji MIL sendiri ye? hehe) jadi biskut yang telah dikirimkan kepada besan telah aku settlekan sensorang. hahaha. semua orang tak merasa biskut tu. hahaha. mr.zach pon tak sempat nak rasa langsung. memandangkan biskut tu sikit je jadi aku makan tak puaslah. hahaha. sebelum bertolak balik jengka dah pesan dekat mr.zach nanti nk suruh die mintak mak die buatkan biskut mazola tu lagi utk tapaw bawak balik putrajaya. hahaha. mr.zach pon angguk je tanda setuju. sekali bile dah sampai rumah mak die boleh mr.zach kenakan aku.. huh! jaga lu zach!! die cakp kat mak die yang aku mintak mak die buatkan biskut tu. SEKALI...

*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*


MIL aku buatkan untuk 'menghantu' die ni.. hehe.. TERIMA KASIH sekali lagi mak. tgk bekas tu macam beli kat kedai kan? wahal MIL aku buatkan. kan die bisnez biskut raya. tapi bukan MIL aku je tlg sediakan permintaan 'menghantu' die ni. SIL aku pon tolong jgk.


terima kasih pada tukang uli a.k.a kak chik sebab merealisasikan impiam kakak iparmu ini. hehe


dah kata raya tentulah buat biskut time raya, bukan buat biskut di bulan puasa. kan? kan?




sudahnye
0
x
0
x
0
x
0
x
0
x
0
x
0
x
0
x
0
x
9
x
0
x
0
x
0
x
0
x
0
x
0
x
0

jemput tengok biskut raya saya. ^_^




4 comments:

Rose Emely said...

ape kekdahnye jemput tengok...
sila laa jemput haku dtg beraya.
lagi cun kalo ko tiba2 bercita-cita nak jemput time open house.
owh nikmatnya!

pssst..walau menu skadar nasik goreng. wakakakaka

mawar (^_*) said...

kak, bile nk wat open house n house warming ni?? =p

Fyda Rahim said...

lysa: tu nmenye kedek ok.. hahaha

Fyda Rahim said...

ain: open house tak de kot.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...