Thursday, September 8, 2011

.: BBQ dihari raya keempat :.

ni kisah yang memang tiap2 tahun kalau raya puase ke raya haji ke kompem2 mesti ade sesi berBBQ yang adik badik aku plan. tapi utk tahun ni tak seramai tahun lepas. semua adik badik aku ade + sepupu sepapat join sama. sampaikan sapa2 lalu dpn rumah aku sure incik rahim panggil, kalau tak makan kat situ mesti incik rahim suruh tapaw. tapi untuk tahun ni cuma ada abg aku yg sulung dengan anak bini die + kakak aku dgn laki serta anak2 dia + aku dengan mr.zach dan ma abah aku sure kena ade. penaja utama tu. hehe.

walaupon tak ramai macam tahun lepas still jugak meriah, meriah dengan suara aku yang halau anak2 buah aku yang tak makan dek saman. suke bagi aku hangin taw. nak tunjuk baik dekat mr.zach pon tak boleh. haha. sampai mr.zach cakaplah jugak ' garang betul lu dengan anak2 buah lu kan?' jawapan aku senang je ' anak incik rahim kn ni' hahahaha.

untuk BBQ kali ni abg aku yang sulung plan dan belanja ayam. kakak aku sotong, kakak ipar aku ikan (byk gile jenis ikan yg aku sendiri tak kenal.. hehehe) aku? hahaha opkos aku tak perlu keluarkan duit. untung ok sebab aku adik yg bongsu. so kije aku paw dorang, soal dah ade laki tu lain cite. ade laki kes lain, paw adik badik kes lain. memang aku tak campur aduk kan. hakhakhakhak.. boleh? hahaha.

aku sebenarnya nak banje udang, tapi bile kakak aku cakap udang kat pasar mcm udang cacat je, so terus aku cakap ' eh.. da byk da.. tak payah beli udang nanti membazir' ahakz! haha

bab gi beli barang2 nak BBQ ni kakak aku settlekan, bab2 siang segala bagai ma aku settlekan, bab peram ayam segala bagai ni kakak ipar aku yang settlekan, aku tak dpt nk tolong. sajekan dorang tu nak jadikan aku lagi pemalas, wey.. wey... jgn ckp aku saje tak nak tolong ok, aku tolong jugak, aku tolong jaga anak2 buah aku yang owez suke gaduh dengan aku, sampaikan mr.zach geleng pale. hehehe. tolong jugak dari tak... hihihi

cite panjang2 pun buat malas orang baca, so korank tgklah gambor yang base2 dihari raya ke-empat dari aku. hehehe.

ni sapa yg tangan tak berseni ni? tak reti susun ikut 'family' die. nak aku jugak yang susunkan. ishh sshlah jadi org seni ni. ahakz!

nampak anak buah aku yg pantang bile aku acu je enset nak amek gambar. ishhh sebijik mcm ayah ngah die. (haha tuduh org lain)

bile mr.zach yang duk bakor ayam sibuk anak buah aku g hurung duk panggil2 'pak su.. paksu.. paksu...' haha lu layan jelah anak buah wa B..

ya Allah 'slim river' nye laki aku ni. hehe

ko nasib baik sebab orang hanny bunny.. kalau ayam sure aku makan peha ko.


tok tuo nga anok natu
tapi abah aku tak pakai baju kaler mcm mr.zach ye. kang korank ingat die pakai baju plak. hehe.. i'm sorryyyyyy.. ore sayam ko abah eih.. gura jah. tapikan kalau aku ade kat situ, sure mr.zach yang paling putih. huh!

bile turn aku yg duk bakor ayam plak, korank tgk ade tak nampak anak buah aku? haha.. aku perambat dorang duduk kat tangga. haha.

sudahnye aku halau anak buah aku masuk dlm rumah, sebab ganggu aku je. boleh time2 tu jugak dorang nak bg teka teki tentang ayam yang aku bakar. tak ke hangin aku sebab tak boleh jawap. haha

aku dengan mangsa BBQ.
(aku ni tak peknen lg tapi perut dah muncit.. adoi la.. ssh tol MLG dah tak ade. hehe)

4 comments:

sHeeMa DeaN said...

sangat cemburu dgn mr zach.. nak kurus macam tu jugaaaakkkkkk

oiii ko.. sesuka hati ko kutuk pak rahim ek. hahahahhaah...

sonok.. nyaaa mem BBQ.....

Fyda Rahim said...

k.sheem: ko nk kurus cm zach ke kak? die selalo tgk aku kak.. so lps ni sila jadi sy idola utk akak kurus. haha..

haha. pak rahim enggak taw.. kalau taw kompem 'hai lah nyawa..hai lah badan' gitewwwww...

bt kak umah akak lah bbq. nk? hehe

mawar (^_*) said...

wahhh best nye ber bbq..!!

Fyda Rahim said...

ain: memey ler.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...