Thursday, March 15, 2012

.: alahai baby :.

assalamuaikum..
tajuk entry aku macam mengeluh je bunyinya. tapi taklah bukan mengeluh tapi nak cite tentang sepanjang 7 bulan aku alami alahan. aku pernah cerita tentang sume tu kat SINI dan cite tentang kaki aku selalo sembab kat SINI. semua tu aku ingat sekejap. lagi nurse dan doctor cakap mungkin dalam kandungan dah 7 bulan dah ade air susu insyaAllah baik. tapi ni dah 29minggu 5hari aku masih lagi alami alahan yang sama. iaitu gatal2 di area nipple. stress jugaklah sebab aku selalo fikir mcm mana aku nak BF baby nanti. tapi masuk 7 bulan kegatalan disekitar nipple dah makin ok cuma tak boleh stop sapu ubat. kalau stop mesti akan gatal. so sejak dari tu ubat sapu dan macam2 ubat jadi teman setia aku. hehehe. sebelum 7 bulan ni aku guna ubat cuci. hah bayangkan aku cuci area nipple aku sebab tiap kali pakai bra mesti ade kuping2 yang akan melekat di bra. mula2 lagi teruk sebab siap ade luka kecil, so doctor tengok terus bagi ubat cuci. berbulan jugak aku guna ubat cuci ni. sampailah kandungan aku masuk 6 bulan dah stop ubat cuci. hanya guna ubat sapu. aku dah macam guna ubat sapu. ade beli sendiri, ade yang klinik bekalkan. tapi semua tu dugaan. alahai anak mama.. kerana baby aku kena tahan dan bersabar. ^____________^


ubat cuci warna merah, ubat pelembab (moisture) yang bulat, last ubat sapu cream (3 jenis)


ubat cuci kaler puple yang kena larut dengan 1.5 lit + 1 penutup botol


pakai kapas muka tu then celup astu sapu pada area nipple

dan result pada kapas muka tu.. nak tengok?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ish malas aku nak buat pjg2.. hahaha
nilah resultnye..

bertukar kaler dari purple kepada brown.. lps 5minit. huhuhu
T____________T
PASRAH




3 comments:

nUruL 'aIn (^_*) said...

alamaaak....ngeri la plak sy tngk (^_~)

xpe2, sabar bebanyk ehh....nnt baby nk nenen xde ar sakit lg =p

Fyda Rahim said...

ain: hehehe.. baselah tu. bile dah pregnat astu banyak dugaannye.. terima jelah. mmg ngeri tapi redha.

lieyalatif said...

alah tunjuk kapas tu watpe..tunjuk le nipple nye ahahahaahahah PANG!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...