Monday, November 17, 2014

.: Splash2 @ Gold Coast Morib :.

Assalamualaikum 
Hari ni mood gatal2.. hahaha. 50-50 jiwa ade dekat opis. Selebihnya melayang ke lain.. Hanya kwn2 aku je kot yg fhm gatal2 tu. Hehehe..
 
Ok2.. ni cerita hari ahad 16.11.14. Kami geng opis ni ke gold coast morib theme park.. asalnya member opis nk bawak anak2 die berjimba disana 1 family je. Sekali kwn2 lain pon free.
Aku mcm biasa 50-50 sebab mr.zach kerja sabtu ahad. Tp alhamdulillah  kwn mr.zach boleh tolong. Dorang main tukar je. Hehe. Jadi ade rezekilah ammni nak mandi2 dgn kwn2 die. plan kami semua gerak pagi2. Sebab sekarang kan musim hujan. Alhamdulillah cuaca pagi tu ok smpilah ke nak balik  baru hujan.
 
Part paling syok.. masing2 bawak makanan.. idea asal aku nk goreng nugget n drumet ayam skli dah mr.zcah kerja aku tak belilah. Last minute  kawan die boleh tolong gantikan so terfikir la nak bawak apa. Sudahnye mr.zach beli nasi lemak 10bungkus.. sardin roll dlm 15btg kot. Kwn2 yang lain bwk sandwich.. bihun.. apam susu.. ishhh byk la. Nasi lemak kwn aku beli tu pon sedap.. teringat2 rsnye sampai skg. Oiii.. terliur aku..
 
Mcm biasa pagi2 settlekn   ammni dlu.. astu baru aku... mr.zach xpe.. die cepat je. Nk pergi morib tu pon sampai sesat barat aku. Hahaha. Pakai waze lah kita... dan org yang   paling akhir skli   sampai.. padan muka. Haha
 
Meh2 layan pic yg tak seberapa. Sebab aku tukang jaga mknan n bag2. Hahaa. I loikee ok. Jaga bag pon penat sampai mlm tu tido awal. Hahhaa.
 
maafkan lah anak dara aku tetibe nk stylo milo. haha
 
 
 
mase ni die nk imbangkan badan.. luruskan kaki n kuak2kan kaki tu ( eh ye ke ayat aku tu) astu tetibe die tenggelam sikit.. so terminum air kolam ko. grrrr.. cepat2 die tarik kaki die balik. haha. sbr ye nak nak belajar pon. haha
 
 
mase ni die tak nak test kesabaran mama die. aku cuak jgk tp tengok die ok so aku br kn.. eksyen nau xnak orang pegang
 
time ni buat2 ngis sebab mr.zach suh naik. hahhaa. tp slow2 die turun dlm kolam ko. hyra ko ni.. ishh
nilah pic anak2 BFF aku. paling hebat anak2 LL dorang mmg tahan n kental jiwa main air. siyes aku kagum gile. walaupon sejuk tetap mandi.. dan yg paling win dak seketui tu.. medina. gigil2 pon nak jugak main air.. mandi sampai nk biru lah.. tapi medina ni budak berani ok. siyes kagum aku dengan anak2 kawan aku.
 
mr.zach dah sejuk da mase ni.. hahhaa nasib lu la zach.. wa mmg tukang makan n jga bag je. no mandi2... hehe
 
 
 
 
 
pkawan aku cakap payah nau nk susunkn dorang ni. nk snap gambor pon payah.. rs anak sapa yg payah? hahah
 
hahaha. dah tentu anak aku. budak tak makan saman. ko tengok orang lain dah berderet susun.. ko je kt depan tu ammni oii...
 
time ni dah otw balik. sonok seba dapat paw lipstick aunty iqa.. hahha
 
 
 
* tak sabar nak lepak2 splash2 di PD plak lepas ni.  

4 comments:

mama bella said...

amboi liptik

lieyalatif said...

best2...nanti kite buat aktiviti mcm ni lagi tauuu...pasni bbq plak...auwwwwwww...

Rasyiqah said...

Sebbaik tak mintak MAC

aIEn said...

sian ammni x puas swimming...xpe2 next time kt g lg ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...