Tuesday, October 7, 2014

.: Raya Qurban :.

Assalamualaikum

Wahhh.. baru dpt update blog. Hari ni hari kelam kabut... semak... runsing... semua ade. Saborjelah..

Salam aidiladha utk semua. ( bajet sgt ayat buat utk semua... macam ramai nau baca blog aku) hehe.

Tahun ni raya korban beraya di pahang. 3thn kawen 3 tahun raya haji kt pahang. InsyaAllah umur panjang tahun depan raya kelantan plk. Baru meriah. Syok.. best... hehe.

Tapi rumah PIL pon best. Cuma dah lama tak balik raya kelantan so rs mcm suasana tak meriah macam raya dikelantan. 😊

Balik pahang pon sekejap. Memang tak ade ambil cuti rehat. Tapi hari ni terpakse EL sebab anak tak sihat. Salah makan apa aku pon tak pasti. Payah perut anak tak macam mak. Boleh makan apa saja. So cirit birit la si tecik tu. Sian plak melecet hah.. so nak or tak nak terpaksa EL. minta maaf ye bos. ☺

Raya haji tahun ni biasa2 je. Sebelah PIL xde yang ambil bahagian utk ibadah korban seperti tahun2 lepas. So banyak aktiviti pergi beraya jelah. Kalau tahun2 sebelum memang busy gile rumah PIL. Sebab sure buat open house jgk. Jamu org makan daging korban dari siang bawak ke malam. Dari raya pertama ke raya kedua. Tp tahun ni relax sikit.

Tahun ni memang dr raya puasa sampai raya haji mood aku tak berapa ade. So2 jelah moodnya.  Gambar pun ade sekeping je. Gambar laki bini berselfie pon tak ade. Dgn si anak dara langsung tak ade. Sebab owez hilang. Kejap2 dgn orang ni kejap2 dengan org tu. Mak die sgt2 relax.

Conclusions nya.. raya korban tahun ni biasa2 je. Janji ade bersama keluarga dah ckup bermakna. Nahh i belanja gambar sekeping. ( tu je pon yang ade) hahaha.

3 comments:

mama bella said...

amboi raya korban oun baju sedondon don donnn ok la tu :)

lieyalatif said...

kire ok la tu..berbajuk raya sedondon haah...aku nan adooo hahahahaha

Fyda Rahim said...

hahaha.. YAtt n Lieya tu baju raya puasa hr tu.. hahaa. yg x sedondon nye aku laki bini je. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...