Monday, May 12, 2014

.: Pra- Birthday Ammni Part 2, Aquaria KLCC :.

Assalamuaikum..

hah ko pra2 bagai.. ingat pra wedding je ada.. pra birthday pon ade jugak. haha. layankan lah mama ammni ni ye.

pagi ni datang opis tak ramai yg datang. bos pon ade yg cuti ade yg kerja. aku plak kena settle kije yg KIV. sebab masuk lambat so datang terus setel kije dulu. lepas tu baru update blog. senaunya utk entry ni banyak gile gambar2 dan video tapi aku BUTA IT nk upload video tak lepas2 sama ada mmg aku buta IT o aku salah teknik tak faham cara. T_T

Sebenarnya plan nak bawak ammni gi Aquaria KLCC ni dah lama. sejak die sebelum 1 tahun lagi tp kalau bawak time tu die lagilah tak faham. so tunggu die dah besar dan faham sedikit sebanyak. macam biasa budak2 ni suka tengok binatang. sure anak2 korank reti or suka  2 3 binatang. macam ammni walaupon duduk umah tinggi tapi so far die kenal. kenal melaui TV. hehe.

minah tecik tu suke sgt dengan cat.. duck.. fish.. bird.. tapi selalo kua dr mulut die.. lion.. tiger.. aku pon pelik cam ne ko leh kenal nak oiii.  so 4 mei 2014 hari tu birthday ammni yg ke-2 tahun. kebetulan jatuh pd hari Ahad. awal2 aku mintak mr.zach jagan kerja hr tu. dan aku beli tiket awal2. sonang sikit.

mula2 die mcm pelik manalah mama n papa die nak bawak. sebab malam sebelum tu mr.zach dah pesan suruh tido awal esok nk g tengok fish. die dengar fish bukan main sonok. esok pagi (4 mei) mr.zach balik dr kerja kami nyanyi lagu birthday utk ammni. die plak baru bangun. lepas habis mak bapaknye  nyanyi die dtg hug aku n mr.zach. huhuhu terharu aku jap. (baselah maknye emo lebih)

ishh nak taip panjang sgt layan jelah pic. aku pilih2 je sebab banyak nau. tak lalu ok nk tepek semua. tapi tak best tak bawak camera sebab aku guna note je. lagi dalam ni tak boleh bukak flash so pic jadi tak sharp astu gelap je. ni kalu S3 mr.zach ade ni sure pic lawa. harap note ermmm so so la.

termenung... fikir apa tak tahu tahu la. mungkin die tak tahu kt mana die berada time tu
 


tempat phirana ni paling lama die lepak.

bising mintak dukung sebab nk tengok fish

mr.zach sentuh die pon nak sentuh. aku plak yg cuak.

die dah setat nk explore segala yg die tengok. dan mr.zach akan terangkan so 1 tempat ke 1 tempat memang lama sebab mr.zach tukang cerita. observation skill plak..


hahha sini die plaing tak gemar sebab cicak bsr tu. die takut cicak. tp dlam takut2 pon sibuk nk pegang. jenuh mr.zach ckp tak boleh..


ammni paling suke tengok fish kat sini. lama aku lepak2 sini.


aku fikir die takut tengok ikan bsr2. tp ammni tak takut. gud.. sini pon die lepak lama.

sibuk ckp... 'mama...tu tu... fishhh esau...'


fish ni die tengok lepas tu tegok aku.. lepas tengok aku.. tengok fish astu senyum2. hahha xfaham aku motifnye apa

die sorang hadap ikan dlm 15min. hahaha orang lain jap je.


nak snap pic sama2 pon susah kerjanye nk turun xnk di dukung




hahhaha. taw pon takut. haha

mase ni aku cuak jugak takut2 plk ikan tu melompat ke.. o anak aku yg masuk dlm.. ishh.. die tak bagi mr.zach pegang die.

ni sibuk nk tangkap fish... siap ckp.. papa fishh.. fish tu.. tu... skli tangan die nak ngap ikan itu.. uishh






turtle ni ammni panggil mr. turtle ( eter tetel) hahaha.


hanya mmpu aku tengok sebab die nk buat hal die. seb bek mse ni orang tak ramai.



sekarang suka layan cerita finding nemo.

last nak balik dah. mase ni die dah setat nak mengaruk. tak nak balik.

 
so banyak yang ammni tengok n belajar. fuhhh lega aku. setel bab ni. tunggu entry  birthday party ammni plak. lap peluh aku nk handle birthday ammni ni. hehe

2 comments:

Haslindayati Hisamudin said...

gambar dlm ni mmg tak cantik pakai la phone apa pun semua kabur jer :)

aliqaliqa said...

i plan nak bawa anak i on her bday gak next month.. nak tny brp lama u spent masa dalam aquaria?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...