Wednesday, November 9, 2011

.: raya kami :.

raya haji tahun ni, aku n mr.zach tak balik kampung langsung. belah kelantan pon tak, pahang pon tak balik. kami berdua beraya di putrajaya sajork. sebab mr.zach final exam 8hb ni. so die kata tak nak balik sebab rushing nanti. dengan nk study lagi. so sebagai wife yang baik. (hahaha) dah tentu aku pon tak balik walapupon mr.zach bagi green light balik pasir mas dengan kakak aku.

kesian okay, laki raya sensorang. aku pon tak sampai hati. berkat berbincang, sekali abg aku pon tak dapat balik beraya di kelantan, sebab wife die on call. so kami decide beraya bersama. walaupon tak balik raya kat kampung dan tak merasi kemeriahan raya di kelantan, menu raya tetap ade. aku dengan abg aku buat rendang, nasi impit, bihun singapore, puding jagung then beli lemang sikit.

malam raya aku gigih gi bangi sebab masak dengan abg aku. hahaha. die memang pandai masak rendang. aku je fail masak rendang. makan aku terralah. niat nak buat kuah kacang sekali aku tak pandai. hehehe. kesokan pagi raya, lepas mintak maaf dengan mr.zach, gi solat raya astu gi bangi. makan, beraya, bermaaf-maafan astu balik sebab mr.zach nak study. aku? aku yang tak exam bantai tidor. mr.zach suruh tidur. die kata kalau aku tak tidor aku selalo ganggu die study. hahaha. yelah kejap2 aku pasang movie, dah habis tgk movie aku ajak die gi jalan2, so die suruh aku tidur je. sebab mlm raya aku tidur pukul 4 pg. settlekan menu2 raya yang lain.








3 comments:

lieyalatif said...

not bad gak ....meriah menu ko fyda.....at least tak balik kg pun dpt mkn makanan rayekan...kelas abang ko....teraa masak wei!

Fyda Rahim said...

lieya: hehe seb bek abg aku blh jgk msk. kalau x aku msk nasi n telur bg z mkn lah kot. hehe

AJ Edrez said...

K Ain langsung x rasa lemang ke rendang ke kali ni, huhu. Kempunan nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...