Thursday, June 9, 2011

.: puding roti :.

dah lama tak update blog sekali update entry yang keluar resipi bersama fyda rahim? haha. no!..no..! ni resipi dari kakak aku yg aku TENGOK dah ade dalam peti ais. bukan aku yang BUAT. haha.

aku macam biasa tak terra sgt bab2 nak masak. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku boleh masak ma. hehe. masa ni kakak aku yang gigih suruh aku belajar buat puding. aku ni bukan makan puding sangat so bile ade sape2 cakap die buat puding.. ayat aku.. 'saya tak makan puding' hihihi. bukanlah semua puding aku tak makan. makan jugak tapi satu je.. puding jagung. jakun eih tak makan puding? hahaha.. tak ade kesan pape kat aku kalau tak makan puding. (haha riak dowh)

sudahnya kakak aku membebel suruh aku belajar buat puding roti. sambil duk bebel die suruh aku rasa puding roti die. aku tak rasa pon. hehe. aku ni duk lah ingat die dah penat nak bebel.. rupenya takkkkkkkkkkkkkkkk!!!!.. die pulun bebel kat tepi telinga aku, ambil duk bebel dekat aku sambil tu jgk die bg resipi puding roti kat aku. haha.. resipi tu masuk telinga tapi tak mampu nak save kat otak aku. tak kose! kahkahkahkah. (bapak punya malas nak amek tahu ttg puding)

tapi kuasa Tuhan (hehehe) sape tahu. dalam duk buat tak tahu. datang manusia yg nama SARAH makan puding roti depan aku sambil cakap 'ermmmmmmmm sedapnye mama sarah masak' (sambil buat gaya muka puas hati dapat makan puding) perghhhhhhhh masa tu terus masuk dapur dan ngap 2 3 keping. hahaha.. tulah mula2 jual mahal sgt sudahnya aku tapaw bawak balik rumah aku. bukan sikit tapaw tapi satu bekas aiskrim yg besau tu. kahkahkahkah. resipi? ouh tetap tak amek okay. hahaha






so sekarang aku makan 2 jenis puding je. puding jagung dan puding roti.. ahakz!

6 comments:

yatt said...

sedah hokey puding roti.. aku sangat suka.. kalau bulan puasa tu beli banyak2 kat pasar ramadhan walaupun tau confirm tak abes... hakhak

tp aku tak penah la pulak tgk yg warna warni cm tu... huuuu~

Fyda Rahim said...

yatt: tang warna warni tu.. kakak aku ckp die sje letak sbb xnk kasi pucat puding tu. hahaha.. ye skg aku da suke puding tu. t aku nk bt.

Shima Md. Zahar said...

nak resepi.. nie sama dengan puding roti yang kena bakar tu ker.. ker lain...

Shima Md. Zahar said...

nak resepi.. nie sama dengan puding roti yang kena bakar tu ker.. ker lain...

Fyda Rahim said...

k.shima; ni bkn yg bakar.. ni yg juz msk agar2 tu mcm base..

mawar (^_*) said...

kak fyda...nak resepi nye blh =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...