Monday, November 12, 2012

.: foot scrub + tumit kaki yang neraka :.

uwaaaaaaaaaa... aku hari ni kerja, korank kompem bersenang lenang rehatkan diri kat rumah. sume orang balik kampung wey.. kat opis aku ni pon berape kerat sangatlah manusia yang berkerja. hehehe. aku tak cuti panjang macam orang lain pon, hari jumaat je cuti tu pon sebab pengasuh ammni cuti, terpakselah mintak cuti dengan bos nanti. mr.zach lagi best, sepanjang deepavali & awal muharam dia oncall. masyuk!!!!  B kang jangan lupa belilah pape tuk isteri tersayang ni. ahakz!
 
ok2 bukan nak cite ttg cuti tapi nak share dengan korang tentang produk bodyshop yang aku beli. senaunya aku dah pernah pakai dulu adelah 4thn sudah gamaknya. (hahaha, lama gile) lepas tu langsung tak beli. dari bertangguh dari 1 hari ke 1 hari nak gi beli tapi semalam baru aku beli tu pon bile mr.zach ingatkan aku. (ye aku mmg jenis pelupa, bukan faktor umur okay, tapi mmg aku TM kot. hehehe)


 
 aku beli Pumice Foot Scrub + sponge tuk kaki (tak tau orang panggil ape, so aku letak sebagai sponge jelah. sng korank nak taw kan.) harga foot scrub rm39.50 + sponge rm15.90. murah lah jugak untuk rawatan kaki sendirikan. tumit kaki aku memang teruk tahap neraka punya merekah. before ni beli yang base2 jugak, sekali tak boleh, kena pakai pumit foot scrub yang perisa (hahha perisa ye) peppermint smoothing kooooooo!!!! hehehe.



lagi2 plak baunye perghhhhhh sedap macam nak makan je. hahaha. plus sponge die yang nampak kasar tapi bile sental walawey sedapnye.. lepas sental2 tumit letak lotion plak.. memang terbaik. rasa termanja2 gitu. PANG!!!!!!
 
selalo aku pakai dalam 2 minggu dah ok. tapi macam aku katakan tadi dah 4 tahun tumit tak bersental so mungkin ambik masa jugalah. lagi jenis kaki aku tak tahan dengan marmar ke, simen ke ape ke. arghh kira sume jenis mak nenek jubin ni. kena pakai selipar kat umah. very the omputih sangat kan? tapi sedor diri anak melayu + degil itu sebab teruk nau merekahnya.

nilah tumit aku yang hazabnye nak menyental. terukkan korank.. pemalas sangat sebelum ni. so dah ade foot scrub dah boleh dapat tumit yang bagus. nanti dah ok aku try buat entry yang ni lagi. show off tumit yang santek2 dengan korank.. hehehe

5 comments:

AJ Edrez said...

Foot scrub memg best. Nak2 lagi kalau ada stone-scrubber. Memg layannn. Kaki pun jadi cantik mcm puteri dulu-kala. Ewahh.

Somel-somel Adliza Azilda said...

sponge tu nama dia pumice kak

Fyda Rahim said...

k.ain : kn? kn? rasa cam princess je. tapi sedor dri tumit dah macam ape. gajah tgk pon gelak je. hahaha

Fyda Rahim said...

ad: ye ke? hahha baru taw. selama ni reti guna je. tq ye. =)

yatt said...

mmg patut ko sental kalau gini rupanya :) hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...