Sunday, January 18, 2015

.: Buku SMS :.

Assalamualaikum 
 
Huhuhu.. hari ahad hari lepak   umah jelah. Nanti petang2 sikit baru bawak ammni g taman permainan  jelah. Mr.zach kerja so kita bt aktiviti sebelah petangnya jelah. Hehe.
Ok2.. buku sms? Apa? Hehe dlu aku pon tak tahu kejadahan apakah buku sms.. hehe. Bile anak dah masuk taska kemas ni baru reti dan tahu.
 
Ok2 buku ni byk kegunaan dan faedah utk teacher kemas dan ibu bapa.. siyes bagus pd aku. Secara ringkasnya buku ni jd perantaraan  antara ibu bapa dan pendidikan  kemas. Cthnye : dlm buku tu ade bagi tahu tetang aktiviti student.. apa menu yg dorang makan dari pagi sampai petang... dan ulasan dr ibu bapa kepada teacher.. dan dr teacher kepada ibu bapa. Pd aku sgt2 bagus.
Selain dr buku sms ni. Taska kemas ammni teacher2 die sgt2 peramah n suke melayan  ok. Siap create watsap utk ibu bapa tahu segala informasi  terkini. Hah.. ko aku suke sgt la bile selalo teacher send2 gambar aktiviti dorang. Siyes i loikee 40juta kali. Hehe.
Tp buku ni kena hias2 la plak.. hahaha. Biasalah taska n tadika kn suke benda2 yg kreatif dan cantik2 tp aku plk xde mase ko. Buku sms ni malam dengan ibu bapa ( buat catatan smbil baca ulasan dr teacher2) siang hari buku sms ni bertukar tangan dengan teacher2. So limit sgt utk aku hias bagai. Sampikan teacher bt catatan lah pd aku suh hias. Hehee. So sbb dh 2x teacher catit maka aku kerahkan mr.zach cr pembalut. Dan guna segala apa yg ade.
Idea byk tp xdan. Sudahnye tujelah hasil yg mampu aku bt. Hehe. Jadilah. Ikut idea aku siyes byk lg aku bt. hehe.
 
Meh tgk buku sms ammni.
 
asalnya nak buat book mark cop tapak kaki / tapak tgn ammni. tapi aku xde beli paint n paper utk drwing... so gunelah bahan2 yang dh ade.. pakai book mark BDW yang aku pergi thn lepas.
sticker nama ni.. mmg ade sebab beli susu sustagen.. so simpan incase mcm2 nilah boleh guna. aku senaunya cari cover plastik yang kecik saiznya utk letak buku SMS ni tak xde.. so kita guna jelah yang ade jgk.. ladybuds tu plak mase bufday ammni yg pertama dulu. haha. jadilah... minah tu pon suke menatang ni. hehe
part button tu mmg jenuh aku selongkar.. ade tapi kena jahit.. gigih plak jahit ikut kaler benang plk ade yg tu je. selamat. reben tu plak aku dr seluar.. seluar plak xleh pakai.. so amek n potong.. tadaaa siap book mark ammni.. senang teacher die nk catat bile ade penanda...
lupa nk crop.. hahah. so tu hasilnya.. simple jelah sbb xde barang sgt nk hias2..
nilah muka surat2 dlm buku SMS.. mmg kena tulis sepajang tahun ni. tp aku suke boleh tulis mcm2. pic gambaran orang tu incase ammni ade luka ( cam skg ammni xtaw naik apa kt muka die.. so aku tanda kt area muka.. sambil bg ualasan... so teacher blh tahu.
abaikan lah tulisan aku yg xlawa tu. haha. biasanya aku akan tulis pape pg.. dlm pkul 5.. balik2 baca dlu buku yang cikgu bg ulasan.. esok baru catat...
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...